Sijainti: Pääsivu / Menneitä / Luonnonkukkapäivän retkeilyä 20.6.2010

Luonnonkukkapäivän retkeilyä 20.6.2010

Sää näytti lupaavalta kun lähdettiin kohti tämän vuotisen kukkapäivän kohdetta, Ilvesjoen kylässä sijaitsevaa Tapionmutkan aluetta.  Ilvesjoki mutkittelee tuolla tiukin mutkin, mutta virtaa rauhallisena. Muilta osiltahan joki on hyvin koskinen. Maisemallisesti seutu on upeaa sillä joki virtaa syvässä kanjonissa joka Tapionmutkassa onkin komeimmillaan.

Meidän kahdeksanhenkinen ryhmämme laskeutui ensitöikseen jyrkkää rinnettä jokivarteen ja matkalla luetteloitiin jo runsaasti kasveja. Seutu on varsin rehevää ja ja rinteessä kasvavat niin sudenmarja kuin kielokin. Nuokkuhelmikkää oli varsinkin jokirannassa runsaasti.

kasviporukkaa

Aurinko paistoi ja oli lämmin, mikäpä oli tutkiessa. Pian kavuttiin rinnettä takaisin ja se ei ollutkaan kaikille helppoa! Ylös kuitenkin päästiin sen kummemmitta vahingoitta ja tutkittiin vielä tienvarren kasveja. Sieltä löytyi tyypillisiä kuivemman paikan kasveja ohdakkeista apiloihin. Jokirantaniityllä tämän alueen tuntumassa kasvaa piikkiohdake joka oli tämän retken kasveista harvinaisemmasta päästä. Kaiken kaikkiaan ylös kirjattuja kasvilajeja löytyi 78 lajia. Kiva reissu tämäkin!

 

metsäkurjenpolvi

Kuvat ja teksti: Harri Maunumaa

 

Sielä se ämmä miessakis kietalehtaa jokahitten kans.