Sijainti: Pääsivu / Menneitä / Luonnonkukkapäivä 2013

Luonnonkukkapäivä 2013

Kukkapäivän kohteena oli tänä vuonna Ahonkyläläisen talon pihapiiri ja ympäristö. Heti pihaan päästyämme ja talonväen kanssa tervehdykset vaihdettuamme huomio kiintyikin jo kasveihin. Ja pihasta löytyikin tuotapikaa kaikki tutut lajit piharatamosta rönsyleinikkiin. Koiranputki oli ehtinyt kukkaan, puna-apila vasta availi niitä. Seinustalta löytyi lehtosinilatvakin; taitaa olla istutuksen perua. Heinien tunnistaminen tuotti vaikeuksia kuten ennenkin.

Innokkaita retkeläisiä oli 17 ja joukossa kovia asiantuntijoitakin. Niinpä monenlaisia keskusteluja syntyi ja mukaan pääsivät helposti myös vähemmän kasveihin perehtyneet. Porukalla rupateltiin niin piharatamon haavanhoitokyvystä kuin rohtovirmajuuren lääkinnällisistä vaikutuksista. Selvittämättömäksi jäi pohdinta metsäkurjenpolven vaalean värimuodon yleisyydestä ja syntytavasta.

Kun piha-alue oli rauhallisesti kierretty, käveltiin vielä pätkä metsänreunaa seurailevaa polkua. Siellä tavattiin muun muassa isokokoinen raita. Kaiken kaikkiaan kasvisaldoksi kertyi 75 lajia koostuen yleisistä lajeista. Retki onnistui hienosti, pilvipoutainen sää oli lämmin ja osallistujat innolla mukana. Kelpaa odotella ensi vuoden retkeä!

retkeläiset

 

 

 

 

Kuva ja teksti: Harri Maunumaa

 

 

 

 

 

 

Mun ottaa niin henkeheni jottei se kulije eres ei taa.