Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Oppaan esittely

Oppaan esittely

kansipieni


Lue kirjan arvostelu tästä.


Kirja pähkinänkuoressa:

  • Laaksonen Jouni (toim.): Kainuun luontokohdeopas - Natural Attractions in Kainuu
  • Julkaisija: Kainuun luonnonsuojelupiiri ry.
  • Kustantaja: Edita Publishing Oy, kesäkuu 2005
  • ISBN 951-37-4279-2, kirjastoluokka 56.8
  • Koko: 272 sivua, A5
  • Pääluontokohteita: 100 kpl. Kirjan aakkosellinen luontokohdehakemisto
  • Englanniksi: perustietoja Kainuusta ja retkeilystä Suomessa sekä tiivis kohdekuvaus 28 kohteesta. Jakauma suunnilleen: 240-250 sivua suomea, 20-30 sivua englantia.
  • Kuvia: 105 kpl
  • Karttoja: 25 kpl

Perille johdattava käsikirja kainuulaisista luontokohteista retkeilijälle ja luonnonharrastajalle. Joka kohteesta esittelyt sanoin ja kuvin, saapumisohjeet, palvelut. Tarkoitettu yhtä lailla muualta saapuvalle luontomatkailijalle kuin paikalliselle luonnosta kiinnostuneelle. Pääpaino liikkumisessa kävellen sulan maan aikaan, mutta omat osionsa myös vesi-, hiihto- ja pyöräretkeilystä. Oma luku eri eläin-, kasvi- ja sienilajien havainnoinnista.

Runsaan kuvituksen sekä tarinoiden ja luontokohteisiin liittyvien historiakatkelmien kautta myös nojatuolimatkailun mahdollistava kirja.

Hieman kirjan tekemisestä
Kainuun luonnonsuojelupiirin vuoden kestänyt urakka on takana päin. Käynti noin 150 luontokohteessa, tuhatkunta patikointikilometriä, hienoja hetkiä luonnossa, viisi täyttä muistivihkoa, tuhansia valokuvia, pientä paniikkia joulukuussa, valtavasti työ- ja talkootunteja: tuloksena Kainuun luontokohdeopas saatiin myyntiin 14.6.05.

Kirjaan on koottu luonnonsuojelupiirille vuosikymmenten aikana kertynyt tieto kainuulaisista luontokohteista täydennettynä muiden asiantuntijoiden lisäämillä kohteilla. Reilun vuoden kestäneen kirjaprosessin aikana kävimme noin 150 eri kohteessa, joista sata valikoitui kirjaan asti.

Kirjassa on retkikohteita tasaisesti joka puolelta Kainuuta. Myös luontotyypin ja ajan mukaan tarkasteltuna kirjassa on kattava valikoima joka makuun – vanhoista metsistä soiden ja ketojen kautta vaaroille ja vesille; muutaman tunnin käväisyistä yli viikon vaelluksiin. Kirjassa esitellään helppokulkuisten retkeilyreittien, luontopolkujen ja lintutornien lisäksi poluttomia kokeneemman kulkijan luontokohteita. Osa kohteista esitellään myös tiiviisti englanniksi.

Kirjan tietojen keräämisen ja jalostamisen rahoittivat pääosin Oulujärvi LEADER+ ja Kainuun Naisyrittäjyys LEADER+. Myös Suomen luonnonsuojeluliitto tuki hanketta rahallisesti.


leaderlogo


eulogo


Takaisin Ajankohtaista-sivulle.