Sijainti: Pääsivu / Tapahtumat / JUHLI SUOMEN LUONTOA 26.8. JONKERISSA , Kuhmo

JUHLI SUOMEN LUONTOA 26.8. JONKERISSA , Kuhmo

Elokuussa juhlitaan suomalaista luontoa kaikkialla Suomessa ja myös Kuhmossa. Tarjolla on koko perheen luontoretki Jonkerijärven maisemiin. Jonkerijärvi on yksi itsenäisyyden juhlavuoden sadasta luontohelmestä ja siksi arvokas, mutta monille hyvin tuntematon luontokokonaisuus.
Milloin 26.08.2017
alkaa 09:00 loppuu 16:00
Missä Jonkeri, Kuhmo
Järjestäjä Lentua-Seura ry, Petola luontokeskus, Kuhmon Hanka-Martat
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

JUHLI SUOMEN LUONTOA 26.8. JONKERISSA

Elokuussa juhlitaan suomalaista luontoa kaikkialla Suomessa ja myös Kuhmossa.

Tarjolla on koko perheen luontoretki Jonkerijärven maisemiin. Jonkerijärvi on yksi itsenäisyyden juhlavuoden sadasta luontohelmestä ja siksi arvokas, mutta monille hyvin tuntematon luontokokonaisuus.

Retki sisältää tutustumisen Jonkerin rajakiveen, Jongunjoen pieneen Hiidenporttiin sekä mahdollisuuden käydä myös vesillä moottoriveneen kyydissä tai kanootilla meloen.

Päivän ohjelmaan sisältyy kaksi lyhyttä patikointia: rajakivelle tieltä on matkaa pari sataa metriä ja Hiidenportilla käynti tietää parin kilometrin kävelyä helppokulkuisella polulla. Samalla tulee tutuksi helposti saavutettava retkikohde Petranpolun varressa.

Bussimatkojen aikana kerrotaan Jonkerin kylästä, järven kulttuurihistoriasta ja luontoarvoista, Stolbovan rauhasta sekä Jongunjoen melonta- ja kalastusreitistä. Saatetaanpa kuulla satukin.

Jonkerin kodalla ja nuotiopaikalla on tarjolla ruokaa ja kahvit, luontoleikkejä lapsille sekä tuumailua Jonkerijärven arvosta ja tulevaisuudesta. Kota on hyvä tukikohta myös omatoimisia patikoijia tai vesiretkeilijöitä ajatellen.

Kuljetukset ja oppaat hoitaa Lentua-Seura, Kuhmon Hanka-Martat tarjoavat retkiruokailun, Jonkerin Kyläseura keittää nokipannukahvit ja järjestää pieniä veneretkiä järvelle. Kuhmon Melojat tuo paikalle kanootteja parituntista melontaretkeä varten.

Petola ottaa vastaan ilmoittautumiset puh 0206 39 6380, 040 825 6060 tai sähköpostilla petola(at)metsa.fi

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään myös kertomaan, haluaako mukaan veneretkelle tai melomaan. Omat veneilyliivit kannattaa varata mukaan, jos sellaiset omistaa.

Ekokemin ja Kainuun Luonnonsuojelupiirin avustusten turvin retki voidaan järjestää maksuttomana kuljetuksineen ja ruokailuineen.

Retkelle lähdetään Kuhmon linja-autoasemalta klo 9.00 ja palataan samaan paikkaan klo 16:teen mennessä.

Lisätietoja Lentua-Seura / Marja-Stiina Suihko, 0500 451 854