Sijainti: Pääsivu / Tapahtumat / Jämäsvaarahiihto 2022

Jämäsvaarahiihto 2022

Perinteisen tyylin laturetki Jämäsvaarahiihto järjestetään lauantaina 19.3.2022 Kuhmossa.
Milloin 19.03.2022
alkaa 09:00 loppuu 15:00
Missä Jämäsvaaran alue, Kuhmo
Yhteyshenkilön nimi Antti Sallinen
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0407514466
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Jämäsvaaran maisemat kutsuvat hiihtäjiä

Perinteisen tyylin laturetki Jämäsvaarahiihto järjestetään lauantaina 19.3. Kuhmossa. Jämäsjärven Viitasaaressa olevalla Jämäshovin autiotuvalla on nuotio valmiina makkaranpaistoon klo 10–14.

Reittiä on tälle vuodelle uudistettu. Menolatu Jämäshoville kulkee nyt Jämäsjärven pohjoispuolen erämaamaisemissa. Reitti kulkee loivapiirteisessä maastossa, joten se on helposti hiihdettävä.

Hiihtoladun lähtöpaikka on Kaatiolla osoitteessa Kaationtie 243, Kuhmo. Lähtöpaikalle on opastus Valtimontieltä n. 11 km Kuhmosta. Lähtöpaikalla on runsaasti paikoitustilaa.

Reittivaihtoehtoja on kaksi. Jämäshovin lenkki (Kaatio–Jämäshovi–Kaatio) on noin 12 km. Pitempää matkaa haluavat voivat jatkaa Jämäshovista matkaa Jämäsvaaran kierrolla, jolloin matkaa kertyy noin 25 km. Tämä reitti kulkee Hepolammen ja Kakslampisen laavujen kautta. Kakslampisen laavun tulipaikka kaivettu hangen alta esiin.

Hiihtäjiä pyydetään ottamaan omat eväät mukaan ja käyttämään tarvittaessa maskia taukopaikoilla. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Lentua-Seura.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , , ,