Sijainti: Pääsivu

Tervetuloa nauttimaan Jämsän seudun luonnosta

Suomen Luonnonsuojeluliitto Jämsän seutu ry on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys, joka toimii Jämsän ja Kuhmoisten alueella. Alueella on upeita luontokohteita, jotka yhdistys on koonnut upeaksi kirjaksi. 

 

Kesän melontaretket

ke 26.6 Isojärvi

ke 31.7 Hallissa

ke 14.8 Jämsänjoki

Partalan pönttöpäivä 13.4

Partalan pönttöpäivän lintuvisan palkinnot on arvottu. Palkinnot Lampien lumosta metsien mahtiin- kirjan voitti Ulla S., Norppa tuubihuivin Jukka L., lintupinssit Ville E. ja Antti S. Palkinnot on postitettu/toimitettu voittajille. Oikea rivihän oli 1. sinitiainen 2. pikkuvarpunen 3. närhi 4. pyrstötiainen 5. tikli 6. keltasirkku 7. varis 8. käpytikka 9. urpiainen 10. hippiäinen. Visaisemmiksi tunnistettaviksi koituivat pyrstötianen, jolla on valkea pää, mutta huomattavan pitkä pyrstö muihin tiaisiin nähden sekä hippiäinen, pienin suomen ja euroopan linnuista. Kiitokset kaikille osallistujille, oli mukava viettää päivä Partalan kyläyhdistyksen vieraana tapahtumassa. 

Lampien lumosta metsien mahtiin - 100 luonto- ja kulttuurimaisemakohdetta Jämsän ja Kuhmoisten alueelta

Myyntipaikat Jämsässä  Mäen lankaa ja huopaa 

Tulosta mukaan lahjaksi  Bongauslista_.pdf 

Mahdollisuus maksaa lähetyskuluineen tilille. Laitamme kirjan postiin, kun maksu näkyy tilillä.

Kirjan hinta 20€ + pk 13,00€. Tiedustele onko kirjoja jäljellä  sähköpostitse jamsanseutu@sll.fi  Lähetämme kirjan kovakulmaisessa kirjekuoressa, tulee kotiin asti.

Kirjaa on vielä myynnissä Jämsän lankaa ja huopaa- liikkeessä.

 

 

Keski-Suomen luonnnonsuojelupiirin syyskokous 2.11.2017

 
Kuvassa vas. Juhani Paavola, Matti Aalto ja Sari Jussila

Keski-Suomen luonnnonsuojelupiirin syyskokous valitsi puheenjohtajaksi v. 2018-2019 Matti Aallon seuraajaksi Sari Jussilan Jämsänseudun Luonnonystävät ry:n väistyvän puheenjohtajan. Jämsänseudun Luonnonystävät ry valitsi syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi v. 2018-2019 pitkään varapuheenjohtajana toimineen Jorma Tuomijärven.


 

Lampien lumosta metsien mahtiin - 100 luonto - ja kulttuurimaisemakohdetta Jämsän ja Kuhmoisten alueelta on nyt myynnissä


 

Nyt myynnissä ainutlaatuinen, upea luontokuvakirja. Jämsänseudun Luonnonystävät ry. on koonnut seudun upeimpia tutustumiskohteita kirjaksi. Kirja vie sinut taianomaisten kuvien avulla hienoihin tunnelmiin. Kirjassa on karttaosio, josta näet kohteiden sijainnin. Retkikohteita mitä mahtavimpiin maisemiin.


Kirjan julkistamistilaisuus 12.10.2017 Vitikkala-Sali Jämsä
 
Sari Jussila piti julkistamistilaisuudessa puheen kiittäen kaikkia teoksen teossa mukanaolleita. Lisäksi hän toi esille Jämsän matkailun luontokohteiden huonon mainonnan. Yhdistys on jo tehnyt opastekylttejä luontokohteille ja lintutorneille, nyt paikataan luontokohteiden esiintuontia 100 kohteella, todellisuudessa niitä on paljon enemmänkin. Mutta tästä on hyvä aloittaa. 

Ote puheesta: "Tämä kirja on kaiken kaikkiaan ainutlaatuinen, jollaista ei ole aiemmin tehty, ja toivoisin, että teos löytää mahdollisimman moneen kotiin niin nuorille kuin vanhuksillekin, aina ei ole mahdollista mennä luontoon, mutta kun avaa tämän kirjan, niin sinne pääsee kyllä. Sitä varten kirja on tehty, tutustua kohteisiin kirjan avulla paikan päällä tai kotisohvalla, mikä kenellekin käy, kunhan nauttii luonnosta."

 

 Reijo Ahola tulkitsi upeasti Sari Jussilan runon: 

Kiipeä mäelle, laskeudu rotkoon.
Kosketa kallion rosoista pintaa.
Lainaiden liplatus, veden virtaus
Katsele koskien kauniita kuohuja.
Metsien humina, lehtien suhina.
Maistele metsän satoa.
Kulje reunoilla niittyjen, peltojen.
Haistele kukkasten tuoksuja.
Istahda reunalle lampien, soiden
Kuuntele hiljaisuutta,
Nauti luonnosta kaikin aistein.


Kirjaa voi tiedustella myös suoraan yhdistyksestä: Jämsänseudun Luonnonystävät ry yhteydenotto: jamsanseutu@sll.fi

Suomi täyttää sata vuotta ja asetimme tavoitteeksi juhlavuoden kunniaksi etsiä 100 upeaa kohdetta Jämsän ja Kuhmoisen alueelta, jossa yhdistyksemme toimii. Nyt kirja on valmis ja myynnissä:

Jämsä: Mäen lankaa ja huopaa

Teos on hyväksytty viralliseksi Suomi100 - hankkeeksi valtioneuvoston päätöksellä.

Ennakkotilaajien etuna oli bongauslista kirjan kohteista. Nyt voit tulostaa sen itsellesi tai säilyttää sähköisesti. Hauskoja bongaushetkiä luonnon parissa! 

 Bongauslista_.pdf 

 

 


Luontokohde-esite julkaistu

Jämsänseudun luonnonystävät ry on julkaissut Jämsän seudun luontokohteita- esitteen. Siihen on listattu pienimuotoisesti erilaisia alueen luontonähtävyyksiä.

ly_esite_luontokohteet2017_nettiversio.docx 

 

 

 

 

« huhtikuu 2024 »
huhtikuu
matiketopelasu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Tule mukaan

Onko kiinnostusta retkeillä porukassa?  

Onko jotain ympäristö/luontoasiaa mihin haluaisit kinnittää muiden huomion?

Tule jakamaan tietouttasi yhdistyksen kautta. 

Olemme facebookissa

Tiedotamme ajankohtaisista asioista myös facebookin kautta.

Käy tykkäämässä! 

 

https://www.facebook.com/Jämsänseudun-luonnonystävät-ry-162595613770353/