Sijainti: Pääsivu / Toiminta

Retket ja toimintaa 2011

Karpalot
Karpaloita suolla. Kuva: ikkunasuomenluontoon.fi/urpole.
Yhdistyksen toimintaan kuuluvat kasvi- ja linturetket sekä talkoot. Linturetkiä, yölaulajat- ja pöllöretkiä järjestetään pääasiassa keväisin ja alkukesällä. Kasviretkiä järjestetään keväisin ja kesäisin. Kasviretkien kohteet vaihtelevat suomaisemasta niittyihin. Opastuksesta vastaavat yhdistyksen paikalliset luontokartoittajat. Sekä lintu- että kasviretket ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Mukaan tarvitset säänmukaisen varustuksen.

Lisäksi yhdistys järjestää kesäisin jättiputken torjuntatalkoita. Jättiputki on haitallinen vieraslaji, joka valtaa kasvutilaa alkuperäiskasveilta ja yksipuolistaa maisemaa sekä alentaa luonnon monimuotoisuutta. Se on myös ihmiselle haitallinen ja voi aiheuttaa myös palovamman kaltaisia iho-oireita. Jättiputkea esiintyy erityisen paljon Loimaalla.

Yhdistys ilmoittaa retkistä ja jättiputken torjuntatalkoista paikallismedioissa: Loimaan lehdessä ja Auranmaan viikkolehdessä. Lisätietoja saa myös puheenjohtajalta. Lämpimästi tervetuloa mukaan retkille ja talkoisiin!

Halutko tulla mukaan toimintaan?

Retkillä pääset juttelemaan yhdistyksen edustajan kanssa. Voit myös ottaa yhteyttä puheenjohtajaan ja sopia, millainen toiminta sinulle sopisi: haluatko auttaa järjestämään retkiä, päivittää yhdistyksen Facebook-sivua tai vaikka kirjoittaa jäsenille jäsenkirjeen? Kaikenlainen apu on tervetullutta!

 

Kurjet
Kurjet tanssivat keväällä pellolla. Kuva: ikkunasuomenluontoon.fi/urpole