Tapahtumia ja ajankohtaista Kurkisuo Lausuntoja Luontopolut
Hallitus ja yhteystiedot Jäseneksi Linkkejä Postituslista

Vantaanjokitempaus ja luontopolut

Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys on järjestänyt useana vuonna Vantaanjokitempaus -tapahtuman Vantaanjoen varrella Hyvinkäällä Uudenmaan maaseutuopistolla. Tapahtumaan on osallistunut monia Hyvinkään alueen yhdistyksiä ja ohjelmassa on ollut mm. esiintymisiä ja kilpailuja. Vantaanjoen varrella on mahdollisuus kulkea pitkin luontopolkuja ja tutustua jokivarren maisemiin toki muulloinkin. Toistaiseksi viimeistä Vantaanjokitempaus -tapahtumaa vietettiin syksyllä 2006.

Ympäristönsuojeluyhdistys on ollut mukana tekemässä luontopolkuja joista on painettu polkuvihkoja. Poluista kuusi on Uudenmaan maaseutuopiston tiloilla ja yksi Sveitsin metsässä. Voit tutustua seuraavanlaisiin luontopolkuihin, painettuja vihkoja voi tiedustella maaseutuopistolta puh. (019) 459 5603, alla kartat ja rastien tekstit pdf-tiedostona.

Vantaanjokipolku - virkistävä retki Vantaanjoen maastoon (pdf)
Harjupolku - metsätalouden oppimispolku (pdf)
Kosteikkopolku - valuma-alueen tutkailua (pdf)
Peltopolku - maaseutumaiseman elinympäristöjä (pdf)
Lapinmäenpolku - muinaishautoja kallionharjanteella (pdf)
Rantapolku - silmäys jokivarren ja metsän siimekseen (pdf)
Lasten luontopolku - Sveitsin metsässä (pdf)

Polkuvihkojen tekstit: Esa Alkula, Hanna Lönngren ja Anita Kalliokoski-Suokas

Rahoittajat: Uudenmaan maaseutuopisto, Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri, Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys, Hyvinkään Lions-Club/Viertola r.y, Hyvinkään Lions Clubit