Sijainti: Pääsivu / Mietoistenlahden lintutornit ja polut kunnostetaan kaksivuotisen hankkeen aikana

Mietoistenlahden lintutornit ja polut kunnostetaan kaksivuotisen hankkeen aikana

 

Mietoistenlahti1.jpg
Näkymä Mietoistenlahdelle lintutornilta. Kuva: Mynämäen-Mietoisten lsy

Mynämäen – Mietoisten luonnonsuojeluyhdistys ry käynnistää vuoden 2019 loppuun asti kestävän Mietoistenlahti – luontoelämyksiä kaikille -hankkeen.

Mietoistenlahti kuuluu Natura 2000 -verkostoon linnuston erityissuojelualueen. Se on erinomainen lintujen tarkkailupaikka erityisesti muuttoaikoina. Lahti ympäristöineen kuuluu myös valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin. Metsähallituksen mukaan alueella vierailee vuosittain jo nyt noin 10 000 kävijää.

Mietoistenlahden lintutornit ja polut tarjoavat hyvät mahdollisuudet päiväretkeilyyn kaksine lintutorneineen. Isompi lintutorni on aktiivisten lintuharrastajien suosiossa ja siellä lintujen tarkkailuun tarvitaan käytännössä kaukoputki. Pienemmältä tornilta näkee hyvin myös kiikareilla. Hankkeessa pienemmästä lintutornista on tarkoitus parantamalla muuttaa se Perhetorniksi, jolloin se olisi
hyvä käyntikohde niin perheille, kuin myös aloitteleville harrastajille. Perhetornin yhteyteen varustetaan myös taukopaikka.

reitistnkunnostus.jpg
Varsinainen maastotyöskentely alkaa keväällä 2018. Kuva: Mynämäen-Mietoisten lsy
Lisäksi alueen polkuja parannetaan ja perhetornille vievästä polusta tehdään rengasreitti ja sen varrelle mm. tuodaan erilaisia linnunpönttöjä.

Iso osa hanketta on tornien läheisyydessä olevan Silakkarin viereen rakennettava kokonaan uusi esteetön lintulava. Sitä on toivottu jo pidemmän aikaa ja myös tämä toteutetaan hankkeessa. Samalla myös itse Silakkarin näköalakalliolle vielä polku kunnostetaan.

Reitin käyttäjiä ovat alueen asukkaat ja luontoharrastajat, lintuhavainnoitsijat ja Saariston rengastie -matkailijat sekä päiväretkeilijät. Polku, Silakkarin kallio ja Perhetorni ovat hyviä myös koulujen ja päiväkotien luontoretkikohteena. Uuden portaattoman lintulavan myötä kohde houkuttelee myös vaikeammin maastossa liikkuvia ja Vasikkahaan suosio perheiden keskuudessa nousee.

Hankkeessa muodostetaan alueen poluista eheä, hyvin opastettu ja palveleva kokonaisuus lintuharrastajille ja perheille. Kävijät voivat kulkea maastossa turvallisesti ja lintuja häiritsemättä luonnosta nauttien.

Silakkarin ja lintutornit yhdistävässä polussa huomioidaan alueen historiallinen arvo. Polku kulkee Saaren kartanon alapuolelta. Polkua kestävöidään ja reitille sijoitetaan tarvittavat opasteet. Jatkossa mm. Saaren kartanon taiteilijaresidenssin vaihtuvaa kulttuurituotantoa voidaan tuoda esille tällä polkuosuudella.

Hankkeen avajaiset pidetään vuoden alussa Silakkarin parkkipaikalla. Ajankohta tarkentuu myöhemmin. Seuraa tiedotusta!


Lisätietoja:

Hankkeen tiedottaja Petri Varjonen: petri.varjonen@proliitto.fi

 

Lintutorni1.jpg
Kuva: Mynämäen-Mietoisten lsy

Yhdistys hakee hankkeeseen tukea Leader Ravakalta.

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri on Suomen luonnonsuojeluliiton maakuntajärjestö, joka edistää toimialueensa luonnon- ja ympäristönsuojelua.

« joulukuu 2018 »
joulukuu
matiketopelasu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31