Sijainti: Pääsivu / Vantaan luontokoulu

Vantaan luontokoulu

Vantaan Luontokoulua ylläpitää Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys ry. Vantaan luontokoulun rahoitus tulee Vantaan sivistystoimelta. Vantaan Luontokoulu aloitti toimintansa 1991 maailman ensimmäisenä suomenkielisenä luontokouluna.

Vantaan luontokoulu toimii vanhassa kyläkoulussa Sotungissa.

Vantaan luontokoulu toimii Vantaan itäosassa historiallisessa Sotungin kylässä. Toimipaikka on satavuotias viihtyisä puutalo, entinen Sotungin kyläkoulu, jonka on remontoitu 1994 vanhan talon tunnelman säilyttäen. Sotungissa yhteistyökumppanimme ovat tarmokas kyläyhdistys ja ikinuorekas Sotungin nuorisoseuran väki.

Vantaan luontokoulu järjestää koululaisille kummiluokkaopetusta, johon kuuluu neljä luontokoulupäivää lukuvuoden aikana, retkiä niin koululaisille kuin päiväkoti-ikäisillekin ja kursseja eri aiheista kaikille kiinnostuneille.

Vantaan luontokoulun omille sivuille pääset tästä. Sivuilla voit tustustua tarkemmin luontokoulun toimintaan.

 

 

Ajankohtaista 

  Koko perheen luontokoulusunnuntai! Luontokoululla järjestetään kaikille avoimia tapahtumia noin kuutena sunnuntaina vuoden aikana, katso ohjelma tästä. Tervetuloa Vantaan luontokoululle!

   Vantaan luontokoululla (Sotungintie 25a) järjestettävät koko perheen tapahtumat ovat maksuttomia. Ohjelmassa on aina päivän aiheen mukainen omatoiminen luontopolku ja mahdollisesti muuta ohjatumpaa aiheeseen liittyvää puuhaa sisällä tai ulkona. Tapahtuman ajan on auki luontokahvila, missä on tarjolla pullaa ja reilun kaupan luomukahvia. Lisäksi on mahdollisuus syödä eväitä tai paistaa omia makkaroita nuotiolla sään salliessa. Sade ei peruuta tapahtumaa!

  Sään salliessa voidaan luontokoulusunnuntaina paistaa makkaraa muun ohjelman lomassa.


  Millaisista aiheista toivoisit ohjelmaa luontokoulusunnuntaille? Luontokoulusunnuntain aiheina on ollut kaikenlaista tähtitaivaan eläimistä veden kiertokulkuun ja myyrien elintavoista vuodenaikojen vaihteluun. Lähetä toiveesi järjestäjälle osoitteeseen veera.piironen(at)gmail.com!

   

  • Lue Vantaan Sanomien artikkeli Luontokoulun lakkauttamisuhasta.