Sijainti: Pääsivu / Tapahtumat ja retket / Kuvia ketotalkoista 9.8.2015

Kuvia ketotalkoista 9.8.2015

SLL Vantaa hoiti taas perinteeksi muodostuneessa tapahtumassaan Tuupakanmäen ketoa Vantaan Viinikkalassa sunnuntaina 9. elokuuta. Tämä oli jo 19. hoitovuosi! Ensi vuonna olisikin syytä järjestää juhlatalkoot!

Paikalla oli tällä kertaa kuusi ahkeroitsijaa: Kimmo (yhd. puheenjohtaja), Aida, Minerva, Ritva, espoolainen Matti Jupperista saakka ja tietenkin tapahtuman vetäjä Vesa. Aurinko paistoi täydellä kesän voimalla ja piti mielet iloisina. Rento jutustelu sorisi koko tapahtuman ajan; tietoja kesän luontohavaintoja kerrottiin ja mielipiteitä vaihdeltiin. Talkooeväiden lisäksi saattoi tänä kesänä käydä nauttimassa rinteen alareunasta vattuja ja kirsikkapuiden runsasta satoa.

Takaniitystä todettiin, että sen niitto pitäisi jälleen tehdä kaksi kerta kesässä. Niin tukeva nurmirölliheinikko sinne oli kehittynyt. Vanha hevoshaka kun pysyy pitkään multavana.

Kuvat: Kimmo Jääskeläinen.

Yhdistyksen ketovastaava Vesa vuosien kokemuksella viikatteen varressa.

Ukonputki kukkii. Kiinnostaisiko sinua tietää, mitä kasveja kedolla on havaittu? Tuupakan kedon kasvit löytyvät aakkosjärjestyksessä tieteellisen nimen mukaan tästä!

 

Niittotalkoiden konkari Ritva sirppinsä kanssa.

Jaakonvillakko on levinnyt kedolla jo useampaan paikkaan.

 

Matti on vuodesta toiseen tullut avustamaan ketotalkoissamme Espoon puolelta asti.

 

Kimalaismaailmassakin näyttää olevan blondeja. Tässä kimalainen medenkeruussa ahdekaunokilla.

 

Ketotalkoiden kuopukset, Minerva ja Aida...

... ja näin epäergonomisesti kun työskentelee voi olla varma kolotuksesta seuraavana päivänä!