Sijainti: Pääsivu / Luonnonhoitokohteet / Tuupakan keto

Tuupakan keto

 

Tuupakka2013a

Tuupakan keto on maakunnallisesti arvokas perinnemaisemakohde. Se on kooltaan 1,1 hehtaaria. Vantaalla on säilynyt myös muita perinnemaisemakohteita, kuten Vesterkullan entiset laitumet, Vikkullan kallioketo, Kakolanmäen kallioketo ja Tapolan niityt.

Tuupakan niittotalkoot

Vesa Järvinen on vastannut Tuupakan kedon hoidosta vuodesta 1997 lähtien. Niittytalkoita järjestetään joka kesä.

Tuupakan kedolla tavataan monipuolinen kasvilajisto, jonka säilymistä edistetään niittotalkoilla. Ilman niittämistä ketoa uhkaa umpeenkasvaminen, jolloin monet niittykasvilajit häviävät kilpailun voimakkaammin kasvaville lajeille. Lista Tuupakan kedolla tavatuista putkilokasveista, joita on  listattu 146 kappaletta, löytyy palkista vasemmalta.

Talkoita varten:

    • Ota omat juomat ja eväät sekä kunnon hanskat mukaasi
    • Yhdistys tarjoaa työvälineet
    • Sadeilma ei peruuta tapahtumaa

 

Sijainti ja tulo-ohjeet:

  • kartta
  • Fonectan luettelon sivu 95:D/4 ja Eniron sivu 79:DH/88, Hommaksentien ja -kujan risteyksen kohdalla näet itäpuolella ketojen esittelytaulun. Hoitokedot näkyvät ylärinteessä.
  • Autoille ei ole pysäköintitilaa (järjestäjien huoltoautoille sijaa on vähän), joten suosittelemme julkista liikennettä Kehä III:a tai Ylästöntietä pitkin.

Kiinnostaako sinua perinnemaisemat, niittyjen kasvit ja eläimet? Tule mukaan Uudemaan piirin perinnemaisemaryhmään. Järjestämme niityretkiä ja muuta perinnemaisemiin liittyvää toimintaa.

Kuvia Tuupakan kedolta talkoiden aikaan

 

Tuupakka4.jpgNiittotalkoiden väkeä elokuussa 2014Kimalainenkin ahkeroi Tuupakan kedolla.

 

Tuupakka5

Keltamaksaruoho kukkii heinien keskellä.