Sijainti: Pääsivu / Tapahtumat / Metsä Kutsuu Sinua-valokuvanäyttely Hyvinkäällä 23.1.-6.2.2018

Metsä Kutsuu Sinua-valokuvanäyttely Hyvinkäällä 23.1.-6.2.2018

Milloin 23.01.2018 17:00 loppuu
06.02.2018 20:00
Missä Hyvinkään pääkirjasto
Yhteyshenkilön nimi Yrjö Ala-Paavola
Järjestäjä Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Metsävuoden näyttely - Leila Järvisen kuvia

Hyvinkään kirjastossa 23.1.- 6.2.

Suomen luonnonsuojeluliiton metsävuoden 2018 teema on jatkuva kasvatus. Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys aloitti metsävuoden näyttelyllä ”Metsä kutsuu sinua”.

”Metsä kutsuu sinua”- näyttely on esillä 23.1.- 6.2.2018 Hyvinkään pääkirjaston ala-aulassa (Hämeenkatu 6) kirjaston aukioloaikoina. Esillä on Leila Järvisen kauniita metsäkuvia, myös muutama tyypillinen metsätalouskuva.

Tavoitteena vuonna 2018 on edistää paitsi metsien suojelua, myös monimuotoisuuden, ilmaston ja vesien sekä virkistyskäytön paremmin huomioivaa metsien käyttöä.  Tarkoitus on, että metsätaloudesta yhä enemmän siirrytään kestävään, jatkuvan kasvatuksen menetelmään, mikä tutkimusten mukaan on myös taloudellisempaa.

Jatkuvalla kasvatuksella edistetään paitsi ilmaston, vesien ja metsien suojelua, myös luonnon monimuotoisuutta, lajien säilymistä ja virkistyskäyttömahdollisuuksien paranemista eri rakenteisissa monimuotoisissa metsissä.

Näyttelyssä on myös kuvia ”tehometsätalouden” paljaaksihakkuisiin perustuvasta metsien uudistamisesta. Avohakkuista luopumisen toivomme toteutuvan myös Hyvinkäällä. Kaupungin hakkuusuunnitelmassa vuodelle 2018 esitetään edelleen avohakkuita.

”Metsä kutsuu sinua” - näyttelyssä on Leila Järvisen ottamia upeita kuvia erilaisista puustoisista metsistä ja kauniista maisemista. Leilan metsäkuvat todellakin kutsuvat. Ei ole ihme, että suomalaisten enemmistön mielipaikka luonnossa on metsä. (Suomen Luonto-lehti 1 / 18.1.2018)

Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys järjestää kesän mittaan useita metsävuoden tapahtumia kuten retkiä. Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Näyttelyn yhteydessä kirjastossa on myös mahdollisuus allekirjoittaa Meidän Sveitsi - adressi Sveitsin metsän puolesta:

https://www.adressit.com/hyvinkaan_sveitsia_tulee_kehittaa_luontonakokulma_edella

Taustatietoa: https://meidansveitsi.wordpress.com/ 

Kaavaehdotuksen mukaan kerrostaloja ollaan suunnittelemassa aivan kiinni arvokkaan Sveitsinpuiston (LS) luonnonsuojelualueeseen. Sveitsi on myös harjujen suojelualuetta.

 

Lisätietoja tästä tapahtumasta...