Sijainti: Pääsivu

Ekopuutarhakisa 2020 on ratkaistu

Satakunnan puutarhaseura ry:n ja Suomen luonnonsuojeluliitto Pori ry:n yhdessä järjestämä kilpailu on ratkennut. Kisan kolme parasta ekopihaa, jotka osoittautuivat hyvinkin erityyppisiksi, ovat:

Ekopihakilvan voittajan Sini Vuorialhon pihan värikästä syyslumoa.

1.  Sini Vuorialhon piha Porin Hyvelässä. Kisan ekologisin piha, joka on lisäksi monimuotoinen. Puutarhan uusilla omistajilla on pitkäkantoisia suunnitelmia sen kehittämiseen. Ravinteiden kierrätys, kompostointi ja hulevesien hyödyntäminen on hoidettu ja lahopuusopukoita sekä vanhaa rakennuskantaa on hyödynnetty taiten. Pihassa on monia eri "huoneita", joissa on erilaista kasveja ja komponentteja, mitkä luovat ja säilyttävät luonnon monimuotoisuutta.

2. Anu-Hanna Anttilan piha Luvian Luodonkylässä. Vanhan maatilan miljöössä on hyödynnetty vanhoja maatiaiskasveja ja omenatarhaa varjellen, lahopuuta löytyy mukavasti, kauniita risuaitoja.

3. Johanna Mäen ekopiha on Porin Sampolassa. Omakotitalon pieni piha sijaitsee lähes 50 vuotta vanhalla lähiöalueella. Lahopuuta ja vanhoja vaahteranpökkelöitä on pihassa säästetty, siellä on suojaisia sopukoita siilille. Kaikkiaan puutarha on puustoisa ja kasvistoltaan värikäs tontti.

Yhdistykset onnittelevat voittajia! Voittajille toimitettiin syyskuussa pieni palkinto ja kunniakirja.
Suomen luonnonsuojeluliitto Pori ry 

MustavarisSuomen luonnonsuojeluliitto Pori ry (entinen Porin seudun ympäristöseura) tarjoaa toimintaa kaikenikäisille. Yhdistyksellä on muun muassa jäseniltoja ja retkiä.

Tulevat tapahtumat löytyvät sivulta: www.sll.fi/satakunta/pori/tapahtumat

Löydät meidät myös Facebookista.

Suomen luonnonsuojeluliitto Pori toivottaa jäsenet tervetulleiksi mukaan toimintaan! Kysy lisää ja kerro sähköpostiosoitteesi, niin tiedotamme sinulle tulevista tapahtumista. Jätä yhteystietosi lomakkeella "Tilaa uutiskirje". Hallituksen jäsenten yhteystiedot löydät sivulta Yhteystiedot.

 

 
SLL Pori ry:n uusi hallitus valittu toimintavuodelle 2020

Jaana Mälkki puheenjohtajaksi


Suomen Luonnonsuojeluliitto Pori ry valitsi 2. maaliskuuta 2020 pidetyssä vuosikokouksessa uudeksi puheenjohtajakseen Jaana Mälkin. Puheenjohtaja ja muu hallitus valittiin näin toimintavuodeksi 2020. Toimintavuosi päättyy seuraavassa helmi-maaliskuussa vuonna 2021 pidettävässä vuosikokouksessa.

Uusi puheenjohtaja Jaana Mälkki on innokas luonnon puolestapuhuja. Hän harrastaa luontoa, mutta myös toimii luontomatkailuyrittäjänä sekä opiskelee luontokartoittajaksi.  Yhdistyksen toiminnassa hän haluaa nostaa keskiöön ympäristövaikuttamisen, ympäristövalistuksen sekä luontotapahtumat ja -retket.

Yhdistystä johti vuosikokoukseen asti varapuheenjohtaja Janne Lampolahti elokuusta 2019 lähtien, kun arvostettu pitkäaikainen yhdistyksen puheejohtaja Hannes Tiira menehtyi sairaskohtaukseen 19. elokuuta. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Tapio Meri.

Hallituksen jäseniksi yhdistykseen valittiin Keijo Forsberg (uusi), Ismo Ilén, Virpi Heljala, Jaana Korkiamäki-Villanen, Janne Lampolahti ja Tiina Toivonen (uusi). 

Lisätiedot: Jaana Mälkki, SLL Pori ry:n puheenjohtaja, puh. 040-7346696

Vuosikokous 2020
Vuosikokoukseen tuli runsaasti yleisöä kuuntelemaan Esko Inbergin siiliesitelmää.


 

Kuva: Artur RydzewskiHannes Tiira - In Memoriam 29.6.1955 - 20.8.2019

Yhdistys kunnioittaa ja muistaa suurella lämmöllä edesmenneen puheenjohtajansa ja pitkäaikaisen jäsenen muistoa. Kirjailija, teologian maisteri Hannes Tiira menehtyi sairaskohtaukseen 20. elokuuta 2019. Hannes oli suuri luonnon ystävä, joka kirjoitti lukuisia kirjoja Satakunnan luonnosta, opasti ihmisiä luonnonharrastuksen pariin ja oli erityisen perehtynyt lintuihin ja niiden äänimaailmaan.

 

 


 

norppalogoSeuran uusi nimi: Suomen luonnonsuojeluliitto Pori ry

Alueellisena luonnonsuojeluyhdistyksenä toimiva Porin seudun ympäristöseura on jatkossa nimeltään Suomen luonnonsuojeluliitto Pori ry. Yhdistys päätti nimenvaihdoksesta tiistaina 12. maaliskuuta 2019 Luontotalo Arkissa Porissa pidetyssä vuosikokouksessaan ja PRH:n yhdistysrekisteri on vahvistanut uuden nimen yhdistyksen viralliseksi nimeksi.

Yhdistys, jonka jäsenmäärä on nykyisin noin 350, valitsi vuosikokouksessa myös uuden hallituksen. Puheenjohtajaksi valittiin Hannes Tiira, muiksi jäseniksi tulivat valituiksi Sini Solala, Virpi Heljala, Janne Lampolahti, Jaana Korkiamäki-Villanen, Jari Känä ja Ismo Ilén.

Vanha nimi ehti palvella yhdistystä lähes 50 vuotta, sillä seura on perustettu vuonna 1970. Uusi nimi kuvaa selkeämmin yhdistyksen asemaa ja tehtäväkuvaa Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisena jäsenyhdistyksenä. Yhdistyksen tärkeimpiä toimintamuotoja ovat luontoretkien ja luontoaiheisten tilaisuuksien järjestäminen kaikille porilaisille. Muihin tehtäviin kuuluvat vaikuttaminen alueellisesti merkittäviin kysymyksiin kuten Yyterin kaavoitukseen ja Porin vesialueiden suojeluun.

Lisätietoja:
Yhdistyksen 2019 varapuheenjohtaja Janne Lampolahti, kts. Yhteystiedot

 

Karhuluodon ranta

 Oletko nähnyt siilejä?

Ilmoita havainnoistasi tai niiden puuttumisesta verkkosivullamme Siilihavainnot

 kaupunkiretki1