Sijainti: Pääsivu

Ilomantsin Luonnonystävät

Ilomantsin Luonnonystävät on luonnonsuojeluyhdistys, jonka tarkoitus on edistää luonnonharrastusta sekä luonnon- ja ympäristönsuojelutyötä toiminta-alueellaan. Voimme antaa lausuntoja toimialaamme liittyvissä asioissa ja tehdä aloitteita sekä esityksiä viranomaisille. Erityisesti haluamme elvyttää luontoharrastusta ja tietämystä järjestämällä retkiä luontoon.

Ota seurantaan Facebook-sivumme  Ilomantsin Luonnonystävät 

 Tervetuloa jäseneksi tämän linkin kautta >>

Uutisia

ILY heräsi pitkästä talviunestaan


Ilomantsin Luonnonystävät on elellyt hiljaiseloa viime vuodet, mutta nyt tilanne muuttui! Herätimme yhdistyksen talviunestaan keskiviikkona 19.4.2023 Katri Vala kulttuurikeskuksessa. Suunnittelimme tulevaa toimintaa ja valittiin yhdistykselle uudeksi puheenjohtajaksi Ulla Vartiainen ja hallituksen jäseniksi Sauvo Henttonen, Heidi Koponen, Aleksi Kärkkäinen ja Liisa Mononen sekä varajäseneksi Aaro Piipponen.

Suomen Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Anna Mustonen kertoi piirin kuulumisia ja saimme kysellä mieltä askarruttavista asioista.

Mitä kuuluu Isolle Piitsonsuolle tänä päivänä? Siitä meille kertoi Suomen Luonnonsuojeluliiton hankekoordinaattori Tuuli Hakulinen. Hankkeen avulla tehdään konkreettista suon ennallistamistyötä palauttamalla rahkasammalta suon pinnoille siirtoistutuksin erilaisin menetelmin ja tutkitaan ennallistamisen tuloksia. Tarkempaa tietoa täältä

Osuuskunta Lumimuutoksen edustaja ei päässyt tilaisuuteen, mutta kesemmällä on tiedossa retki luontoon heidän opastamanaan.

Kiitoksia kaikille osallistujille!

Ilomantsin Luonnonystävät ry (ILY)

ILY:n toiminta käynnistyi uudelleen keväällä 2008. Ensimmäisen kauden yhdistystä johti möhköläinen Päivi Sissonen ja kaksi seuraavaa myös möhköläinen Jorma Lemmetyinen. Vuoden 2011 puheenjohtajaksi valittiin Kari Rissanen. Marko Tuovinen luotsaa yhdistystä vuodesta 2012 eteenpäin.

Jos sinua kiinnostaa luonnossa liikkuminen, luonnontietämyksen lisääminen, luonnonsuojelu tai tunnet muuten ystävyyttä luonnon kanssa, niin tervetuloa mukaan Luonnonystävien toimintaan tai sen tapahtumiin.

Järjestämme ensisijaisesti erilaisia luontoon liittyviä mukavia tapahtumia, mutta tarvittaessa otamme myös kantaa luonnon puolesta, mikäli näemme siihen aihetta.

Yhdistys tehostaa toimintaansa lisäämällä tiedottamista netin kautta.

Ainutlaatuinen ilomantsilainen luonto ansaitsee ystävänsä ja puolustajansa.

isl_banneri5.jpg

suomen_luonto_banneri.png