Sijainti: Pääsivu / Tiedotus / Uutiset / Kohta palaa, liity mukaan

Kohta palaa, liity mukaan

Kintulammin suojelun myötä alueella alkaa luonnon ennallistamistoimet: soiden ennallistaminen, lahopuiden lisääminen, metsien ennallistaminen polttamalla, jne. Nyt kerätään vapaaehtoisryhmää, joka kouluttautuisi Luonnonsuojeluliitto Tampereen kautta ennallistamispolttoihin. Kyseessä on sekä Villi Vyöhykkeen että SLL:n Pirkanmaan piirin ja Tampereen yhdistyksen yhteinen ennallistamisryhmä.

Tänä vuonna alueella todennäköisesti ennallistetaan pieni ojitettu korpisuo, mutta lisäksi vuoden aikana on tarkoitus kouluttautua tuleviin ennallistamispolttoja varten. Ennallistamispoltot ovat nopein tapa palauttaa talousmetsä luonnontilaiseksi.
http://www.metsa.fi/ennallistaminen

Kuva: Tuomo Vuohensilta


Nyt kerätään vapaaehtoisryhmää, joka kouluttautuisi Luonnonsuojeluliitto Tampereen kautta ennallistamispolttoihin. Kouluttautuminen tapahtuu osallistumalla Metsähallituksen ennallistamispolttoihin Seitsemisen, Salamajärven ja Repoveden kansallispuistossa useamman kesän aikana. Tässä vaiheessa on syytä muistuttaa, että osallistuminen polttoihin on haastavaa, sillä päätös kulotuksesta tehdään hyvin lyhyellä varoitusajalla ihan keskellä viikkoakin. Metsään olisi hyvä pystyä lähtemään vähintään päiväksi. 

Jos olet epävarma osallistumismahdollisuuksistasi, niin kannattaa kuitenkin ilmoittautua reserviksi. Varsinkin sitten kun Kintulammilla aloitetaan poltot tulevina vuosina, niin lyhyen etäisyyden päässä Tampereen keskustasta osallistuminen on myös joustavampaa ja ihmisiä tarvitaan eri vuoroihin.

Liity mukaan Kintulammin ennallistamisryhmämme sll.tampere ät gmail piste

Ennallistamisryhmä mukana Villi Vyöhyke, Luonnonsuojeluliitto Tampere ja Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri