Sijainti: Pääsivu / Tapahtumat / Retki pimeyteen 2: Kuusenoksan vastaisku

Retki pimeyteen 2: Kuusenoksan vastaisku

Jatkoa marraskuun 24. päivä järjestetylle helpolle pimeäretkelle. Tällä kertaa haaste on jo huomattavasti suurempi, sillä ekalla retkellä kuljimme leveitä ja tasoitettuja reittejä mutta nyt edessä on normaalit kapeat ja epätasaiset luonnonpolut. Lisäksi retkelle sisältyy hiljaisia osuuksia, joilla ollaan puhumatta.
Milloin 15.12.2018
alkaa 15:30 loppuu 18:00
Järjestäjä Luonnonsuojeluliitto Tampere
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Kuljemme ilman lamppuja. Metsässä ei ole täysin pimeää edes joulukuulla. Täysi pimeys on sisä- ja katuvalaistuksen aiheuttama illuusio.  Retki vaatii jonkinasteista ketteryyttä, sillä hämärässä pienimpiä alustan muotoja ei aina havaitse. Ekalla retkellä selvisi, että ihmisten hämäränäöissä on aika paljon vaihtelua. Retkellä on säävaraus eli se peruutetaan sadekelillä. Seuraa Facebook- / nettisivuja tai sähköpostilistaa. Tule kokemaan pimeän metsän kiehtovuus ohjatulla retkellä.

- Lähtö- ja paluupaikka: Suolijärven uimarannalla olevan ulkoilumajan lähistöllä (Suolijärvenkatu 5, Tampere) https://goo.gl/maps/cLpepuURQHU2
- Kesto 1.5-2.5 tuntia.
- Pituus: 3-4.5 km.
- Jalkinesuosituksena pitävät kengät. Sileäpohjaiset kaupunkikengät ovat pohjamateriaalista riippuen liukkaita tai vaarallisen liukkaita.
- Yhteydet julkisilla: Linjoilla 3A ja 3B pääsee noin 200 metrin päähän lähtöpaikasta, kun jää pysäkillä nimeltä Teekkarinkatu (3530) pois. Myös linjalla 5 pääsee 900 metrin päähän lähtöpaikasta.
- Mukaan voi ottaa myös varalle lampun, mutta retkiporukassa sen käyttö ei ole suotavaa, sillä se vie pohjan koko retken idealta.
- Retkellä säävaraus: Retki peruutetaan sadekelillä. Seuraa Facebook- / nettisivuja tai sähköpostilistaa.
- Ja myös tämäkin retki on avoin ja ilmainen eikä vaadi ennakkoilmoittautumista eikä jäsenyyttä. 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: