Sijainti: Pääsivu / Jotain muuta - muuta jotain / 23. Vaihda kampausta

23. Vaihda kampausta

Viime kesänä Hollannista Suomeen muuttanut kampaaja taivasteli suomalaisten intoa värjätä hiuksiaan. Ja totta se on: istupa Ideaparkissa ja laske, montako värjäämätöntä naiskuontaloa kävelee ohitsesi! Luonnollisuus EI OLE Suomessa muotia. Hiusvärit eivät ole hyväksi vesistöille eivätkä ihmisille, sillä ne ovat kosketuksissa ohueen päänahan ihoon. Monet kampaajat kieltäytyvät värjäämästä alle 18-vuotiaiden hiuksia, koska värien vaikutuksista ei olla varmoja.

Entäpä muotoilutuotteet? Monista geeleistä, suihkeista ja vaahdoista löytyy mutageenejä, monia kemikaaleja ja syöpää aiheuttavia aineita, pieniä määriä toki, mutta päivittäin käytettynä ja usein runsaimmin kasvuiässä, vaikutukset vaikkapa lisääntymiseen ovat epävarmoja. Lisäksi hiustenhoitotuotteilla on taipumus kasaantua kaappiin , kun jatkuvasti ostetaan uusia ennen kuin vanha on loppu ja kampaaja suosittelee aina uutta ”juuri tälle värille, mallille, vuodenajalle” jne.

Yritä käyttää ostamasi tuotteet loppuun, vähennä kemikaaleja, suosi ympäristöystävällisiä tai edes kotimaisia tuotteita. Ja vaihda kampausta siten, että pärjäät vähemmällä!