Sijainti: Pääsivu / Jotain muuta - muuta jotain / 42. Säilö kotimaan herkut

42. Säilö kotimaan herkut

Muistelepa kesän lämmössä hetki talvea. Miten ihanalta maistuu marjakiisseli puuron päällä ja kuinka kiva on juoda omia mehuja ja syödä omia pikkelsejä. Ja miten ekologistakin, kun saa korvattua tuontimehut, -hedelmät ja -vihannekset edes osittain kotimaisilla!

Pakastaminen, kuivaaminen, mehuksi keittäminen ja säilöminen etikkaan ovat vanhoja hyviä konsteja säilöä kesän aromit talven varalle. Vähän unohtumaanhan ne ovat päässeet, kun harvalla on enää maakellareita, viileitä komeroita ja sen sellaisia. Jääkaapit ovat pieniä ja asunnot lämpimiä. Mutta varmasti saat jotain säilymään ja voit tehdä jotain! Keittokirjat ja lehdetkin näihin aikoihin pursuavat erilaisia ohjeita.

Työtähän säilöntä toki teettää, mutta palkitsevaa sellaista. Sitä tuntee ikiaikaista mielihyvää tehdessään talvivarastoja itselleen ja perheelleen. Ja viimeistään talvella kiitos kuuluu, kun saat nauttia itse säilömästäsi syötävästä ja sen mukana palasen kesän muistoa. Sitä ei löydy kaupan hyllyltä tulleista tuotteista.