Sijainti: Pääsivu / Jotain muuta - muuta jotain / 31. Roska päivässä

31. Roska päivässä

Lumen sulettua paljastuu melkoinen näky: ihan jokainen roska ei ole päätynyt roskiksen kautta kaatopaikalle. Jos tienvarsien roskista poistuisi kuin taikaiskusta kaikki karkkikääreet, juomaputelit ja korkit, tupakka-askit ja tumpit, eipä sinne paljoa jäisi. Eli karkinnassuttajat, janon sammuttaneet ja tupakoijatko siis roskaavat? Pahimpia jätteitä ovat lasipullot, joista tulee yhden roskan sijaan nopeasti tuhat, vieläpä vaarallista roskaa.

Tämä vitsa lienee nuorena väännettävä: lapsille tiukat ohjeet roskien loppusijoituksesta ja pettämätön valvonta myös, niin eivätköhän ne roskat päädy vielä murrosiässä ja sen jälkeenkin oikeaan paikkaan. Aikuisten roskaajien pitää ihan vaan itse saada itsensä muuttumaan. Huom! Myös purkka kuuluu roskiin, ei katukiville liiskaantumaan!

Mutta kun roskia kerran on, fiksua olisi ne siivota. Liity ”Roska päivässä” liikkeeseen! Eli poimi joka päivä yksi roska roskiin. Ajattele: päivässä katoaisi Lempäälän tienposkista liki 20 000 roskaa, jos me kaikki toimisimme näin! Mieti miten siistiä täällä olisi viikon päästä. Katsastapa www.roskapaivassa.net.