Sijainti: Pääsivu / Jotain muuta - muuta jotain / 25. Reilu meininki

25. Reilu meininki

Kulutamme nykyään melkoisen määrän tuontitavaraa. Onneksi nykyään tiedetään ja ollaan myös kiinnostuneita siitä, miten ja millaisissa oloissa kuluttamamme tuote on saanut alkunsa. Ikävä tosiasia on kylläkin, ettei kovin hyvissä. Reilun kaupan järjestö on perustettu vastavetona tuottajien ja työntekijöiden riistämiselle. Ajatuksena on, että ihmiset ovat valmiita vaikka maksamaan hiukan enemmän ollakseen varmoja, että tuote on saatettu heidän eteensä edes hieman eettisemmin.

Reilun kaupan tuotteet on kasvatettu pientiloilla, joissa viljelevä perhe saa oikean markkinahinnan mukaisen maksun viljelykasveistaan. Näin raha menee maanviljelijöille, eikä vain suuryhtiöiden laareihin. Reilun kaupan järjestö vahtii myös ympäristön tilaa, ja esim. torjunta-aineita käytetään vähemmän ja maaperästä pidetään parempaa huolta.

Reilun kaupan merkillä varustettuna saa useista kaupoista ainakin banaaneja, teetä, kahvia ja tuoremehuja. Ole niin reilu kuin voit ja siirry mahdollisuuksiesi mukaan näihin tuotteisiin!