Sijainti: Pääsivu / Jotain muuta - muuta jotain / 36. Mennään marjaan!

36. Mennään marjaan!

Suomen metsissä ja soilla kasvaa vuosittain yli 500 miljoonaa kiloa marjoja. Eli 100 kiloa meille jokaiselle! Vaan mitenkä se saadaan sieltä metsistä kotiin? No poimimalla, poimimalla!

Nyt mustikat ovat kypsiä eli on aika ottaa mukaan hyvät eväät ja ämpäri, saappaat ja reipas mieli, ja suunnata metsään. Mikäs sen mukavampaa kuin ottaa pitkin talvea pakastimesta hyviä kotimaisia marjoja puuron tai jugurtin päälle ja leivontaan.

Marjojen poimimista pidetään työläänä ja ikävä kyllä se tuntuu olevan vanhenevan väestön ja ulkomaalaisten työtä nykyään, kun muut ei muka ehdi, jaksa eikä viitsi. Mutta se on asenteesta kiinni. Ota itseäsi niskasta, raahaa itsesi ja perheesi metsään. Huomaat, miten mieli lepää ja teet oikeasti myös hyödyllistä työtä: hankit syötävää pöytään. Näin saat korvattua osan talvisista tuontihedelmistä tinkimättä kuitenkaan terveellisyydestä. Meillä on tuottoisat metsät ja mikä hienointa: jokamiehenoikeudet takaavat kaikille mahdollisuuden niiden hyödyntämiseen marjoja ja sieniä keräämällä. Lue lisää www.arctic-flavours.fi.