Sijainti: Pääsivu / Jotain muuta - muuta jotain / 15. Leluista

15. Leluista

Nykylapsilla on leluja melkoisen paljon ja joulu tietää niitä monessa kodissa lisää. Lastenhuoneen tavarapaljouteen mahtuu monenmoista aikakaudet kestävistä klassikkotuotteista yllätysmunien tilpehööriin. Tässä pätee samat periaatteet kuin muussakin ostamisessa: käytetyt, kestävät ja laadukkaat ovat hyviä ostoksia.

Mutta kun lapsi tahtoo! Jos vanhemmat eivät halua muovista hirviölinnahökötystä, niin päätös on lopulta heidän. Fiksu tuttava tiedustelee myös vanhempien mielipidettä leluasioissa. Onnellinen lapsuus ei ole kiinni jokaisen lelutoiveen toteutumisesta.

Luonnonvaroja kuluttavat suhteessa paljon etenkin paristoilla toimivat lelut. Niitä kannattaa hankkia hyvin nuukasti ja sittenkin käyttää ladattavia paristoja. Jutelkaa lasten kanssa tavaran tarpeellisuudesta, pakkausmateriaaleista ja kierrätyksestä. Rakkaimmat lelut voi toki säästää lapsenlapsille, mutta kun leikit on lopullisesti leikitty, vapauttakaa lelut uusille leikkijöille! Kirppikselle, sairaalan lastenosastoille, hyväntekeväisyyskerayksiin.

Paluuta puuautojen ja kangasnukkien aikaan ei liene, mutta jotain lapset voisivat kuitenkin tavarapaljoutensa keskellä oppia kuluttamisesta.