Sijainti: Pääsivu / Jotain muuta - muuta jotain / 11. Lämmitä harkiten

11. Lämmitä harkiten

Oletko huomannut, että sisätiloissa on nykyään lämmin, suorastaan kuuma? Ihmiset paistuvat toimistoissa ja kodeissaan (varsinkin kerrostalokodeissaan), kukaan ei tarvitse enää villapaitoja.

Ja jotta saataisiin vähän raikastusta, pidetään ikkunoita auki. Talvipakkasilla, läpi yön... ja patterit laulavat ja energiamittari raksuttaa.

Jos huoneen lämpötila on 23 tai yli, se on oikeasti liikaa! Lämpötilan pudottaminen asteella pienentää energian kulutusta jo 5%. Viileämpään huonelämpötilaan tottuu nopeasti. Niillä, jotka maksavat oman energialaskunsa suoraan, on korkea motivaatio sen pienentämiseen, mutta miten saataisiin kerrostalojen lämpötilat alemmas (monissa kun tarkenee tammikuussa hyvin sortseissa) ja julkisten tilojen lämpötilat alemmas? Lämpötilan laskeminen on kunnallekin hyvä vinkki energian säästöön! Ja tarvitseeko kaupoissa olla niin älyttömän lämmin, että myyjät, jotka yleensä vielä touhuavat ja ovat liikkeessä koko ajan, tarkenevat t-paidalla, mutta asiakkaat paistuvat takeissaan?