Sijainti: Pääsivu / Jotain muuta - muuta jotain / 12. Kotimaista kiitos!

12. Kotimaista kiitos!

Ruuan kotimaisuus kiinnostaa monia, mutta kaupassa se tuppaa välillä unohtumaan. Tokihan monia tuotteita ei edes saa kotimaisina, varsinkaan hedelmä- ja vihannestiskistä mitä kauemmas kesästä mennään. Ja toisaalta pimeänä ja kylmänä vuodenaikana vihannesten kasvihuoneviljely täällä pohjolassa on melkoisen energiaa kuluttavaa touhua!

Mutta pikkuisen meistä jokainen voi silti nähdä vaivaa ja ajatella ruuan alkuperää. Säilöminen on tietysti eräs parhaista keinoista saada talveenkin säästettyä kesän kotimaiset vitamiinit. Katso tuotteen alkuperämaata: osta kotimaisia, älä italialaisia porkkanoita, suosi leivonnassa kotimaisia marjoja eksoottisten hedelmien sijaan, vaihda tuoremehut kotimehuihin tai ainakin kotoisista aineista tehtyihin mehuihin. Korvaa yhä useammin riisit ja pastat perunalla ja vaikka ohralla. Valitse kotimaassa tehtyjä juustoja tuontijuustojen sijaan ja tarkista aina että lihapaketissa on sinivalkoinen joutsen, joka kertoo tuotteen olevan todella suomalaista lihaa. Tällä tavoin me oikeasti tuemme suomalaista maataloutta ja vähennetään ruuan kuljettelusta aiheutuvia päästöjä.