Sijainti: Pääsivu / Jotain muuta - muuta jotain / 21. Kevennä kasviksilla

21. Kevennä kasviksilla

Kaikkihan sen ymmärtävät, että lihan tuottaminen on suoraan sanoen haaskausta. Ensin kasvatetaan kasveja suurilla lääneillä ja sitten niitä syötetään eläimille, jotka vielä pahimmassa tapauksessa ovat märehtijöitä, ja tuottavat kasvihuonekaasujakin samalla. Lopulta kun eläimiä on kuljeteltu sinne tänne, niistä saadaan aikaiseksi muutama lihapaketti.

Ei sinun tarvitse vegaaniksi ryhtyä, jos et halua, mutta lihan osuutta ravinnossasi voi vähentää. Me suomalaiset syömme paljon enemmän lihaa kuin ravintoaineiden saannin kannalta olisi tarpeen. Eikä 40 vuotta sitten liha ollut joka aterian itsestäänselvyys.

Ottakaa perheeseenne käyttöön ainakin yksi kasvisruokapäivä, jolloin lihaa ei ole tarjolla lainkaan. Korvatkaa aina osa ruuan lihasta kasviksilla, opetelkaa ottamaan lautaselle enemmän muusia ja salaattia, vähemmän lihapullia. Kasvisruoka tekee hyvää terveydelle ja maapallolle!