Sijainti: Pääsivu / Toiminta / Ympäristöpalkinto 2017

Ympäristöpalkinto 2017

 

Vuoden 2017 ympäristöpalkinnon saaja Risto Hamari (vas.) ja valokuvapalkinnon kuvaaja ja luovuttaja Lassi Kujala. Kuva: Riku Rinnekangas

Luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson

piirin ympäristöpalkinto Risto Hamarille

 

Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piirin tämän vuoden ympäristöpalkinnon saa kotkalais-voikkaalainen Risto Hamari.

Filosofian lisensiaatti, biologi Hamari on arvostettu luonto- ja ympäristöalan vaikuttaja. Hän on toiminut kymenlaaksolaisen luonnon hyväksi jo seitsemällä vuosikymmenellä.

Hamari on suosittu retkiopas ja luennoitsija. Ympäristökasvattajana hän tuo sukupolvet yhteen ja saa ihmiset kiinnostumaan luonnosta.

Erityisesti kasvit ja geologian hallitseva Hamari on myös tuottelias kirjoittaja. Hän on toiminut lukuisissa luottamustehtävissä, kuten Kotkan kansallisen kaupunkipuistotyöryhmän, Kymenlaakson ympäristöpoliittisen neuvottelukunnan sekä Kymenlaakson luonnonsuojelupiirin puheenjohtajana. Työelämässä hän teki pitkän uran koulutusalalla, mm. Kotkan ympäristölukion rehtorina.  

Kuin kymenlaaksolainen luonto, Hamari on erittäin monipuolinen. Hänessä yhdistyy harvinaisella tavalla asiantuntija, pedagogi ja diplomaatti. Tämä tekee Hamarista erinomaisen Kymenlaakson luonnon puolustajan.

Palkinto luovutettiin Maailman ympäristöpäivänä 5.6. Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piirin toimistolla.