Sijainti: Pääsivu / Yhdistys

logo

Pohjois-Kymen Luonto ry on Kouvolassa ja Iitissä toimiva Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) paikallisyhdistys. Yhdistys kuuluu Kymenlaakson luonnonsuojelupiiriin. Se on perustettu vuonna 1980 vanhan Kouvolan kaupungin ja Valkealan kunnan luonnonsuojeluyhdistykseksi, ja vuoden 2009 kuntaliitoksen myötä siihen yhdistyivät lisäksi Keski-Kymen Luonto sekä Järvikymen Luonto. Yhdistyksessä on jäseniä noin 500.

Pohjois-Kymen Luonto valvoo alueensa luonnon etua, seuraa päätöksentekoa, ottaa kantaa ja tekee aloitteita luontoa ja ympäristöä koskevissa kysymyksissä. Yhdistys järjestää myös erilaisia tapahtumia ja retkiä edistääkseen luonnontuntemusta ja -suojelua sekä ekologista elämäntapaa, usein yhteistyössä muiden alueen ympäristötoimijoiden kanssa.

Yhdistyksen vaakunassa on entisen Valkealan kunnan nimikkokasvi kangasvuokko.

Yhdistyksen säännöt

Yhdistyksen hallitus 2019

Hallitus ja vastuualueet

Jukka Airola pj, retket

Laura Parkko siht, tiedotus

Pauliina Klemola vpj, tiedotus

Matti Kitunen talkoot, pyörät

Anne Ikäheimonen (vieraslajit)

Abraham "Rami" Sutela

Varajäsenet

Päivi Hippeläinen

Jukka Pehkonen retket

Hanna Majander museokortteliyhteyshlö

Anna Kuurne

Taloudenhoitaja (hallituksen ulkopuolelta): Teija Vaija

Ota yhteyttä: yhdistyksen sähköpostiosoite on pohjoiskymenluonto@gmail.com
Yhdistyksen postiosoite: Varuskuntakatu 8, 45100 Kouvola
Puheenjohtaja (05) 3747 216
Sihteeri puh. 040 596 2224

Luontopuoti

Vaahteratalo, Varuskuntakatu 8, 45100 Kouvola

Luontopuoti toimii Kymenlaakson luonnonsuojelupiirin toimiston yhteydessä museokorttelissa, Kouvola-taloa vastapäätä. Puodissa myydään ekologisia ja luontoaiheisia tuotteita. Tuotto käytetään luonnonsuojelun hyväksi.
Toimisto ja puoti ovat avoinna luonnonsuojelupiirin toiminnanjohtajan ollessa paikalla tai sopimuksen mukaan.
P. 045 104 9388 / Kymenlaakson luonnonsuojelupiirin toiminnanjohtaja Riku Rinnekangas

Varmistathan etukäteen, että joku on paikalla, kun tulet käymään!

Polkupyörävuokraamo

P. 050 438 1488 / Matti

Pyörävuokraamo ottaa vastaan, kierrättää, kunnostaa ja korjaa käytettyjä polkupyöriä. Pyöriä voi vuokrata sopimuksen mukaan.