Sijainti: Pääsivu / Toiminta

Toimintakalenteri

Katso ajankohtaiset tapahtumat pääsivun kalenterista (pääsivun vasemmassa reunassa).

Tutustu toimintaamme vasemman reunan valikosta.

Toimintakalenteriin lisätään tapahtumia vuoden mittaan. Ideoita otetaan vastaan. Pysy ajan tasalla tapahtumista ja retkistä:

- liity tiedotuslistalle laittamalla pyyntö sähköpostilla osoitteeseen pohjoiskymenluonto@gmail.com

- käy Facebookissa tykkäämässä sivustamme ja saat ajankohtaiset päivitykset: https://www.facebook.com/Pohjoiskymenluonto

Tulossa erilaisia retkiä, tapahtumia museokorttelissa Vaahteratalon pihassa, keto- ja ympäristönhoitotalkoita sekä erilaisia teematapahtumia.


Toimintakalenteri 2018


Helmikuu

25.2.2018  Saukkoretki Kymijoen maisemissa

Maaliskuu

4.3.2018 Talventörröttäjäretki

Huhtikuu

10.4.2018 Pohjois-Kymen Luonto ry:n kevätkokous

kello 18 Vaahteratalolla, Varuskuntakatu 8

Kokouksessa päätetään sääntöjen mukaiset asiat:

1. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.

2. Hyväksytään edellisen vuoden toimintakertomus.

3. Käsitellään edellisen vuoden tilinpäätös ja toiminnantarkastajan siitä antama lausunto sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

4. Valitaan edustajat yhteistyöjärjestöjen kokouksiin. 

Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

Toukokuu

20.5.2018 Kiehuvan metsäretki

27.5.2018 Retki Myllypuron lehtoon

Kävellään luontopolku päästä päähän ja tutustutaan rauhoitetun puronvarsilehdon kasveihin, joita ovat mm. valkovuokko, koiranheisi, mustakonnanmarja, sudenmarja, lehtoimikkä ja metsäalvejuuri. Muistutamme kaikkia retkelle osallistuvia, että Myllypuron lehto on luonnonsuojelualuetta, ja sieltä ei saa poimia mitään mukaan! Lähtö Kiehuvan päiväkodin (ent. koulun) pihasta klo 12. Oppaana Jukka Pehkonen.

valokuvanäyttely


Kesäkuu

10.6.2018 Puistokävely Jaakonpuistossa

Pohjois-Kymen Luonto ja Dendrologian seuran Kouvolan kerho järjestävät taas suositun puistokävelyn Jaakonpuistossa. Oppaana puistokierroksella toimii Jukka Pehkonen. Lähtö tapahtuu kello 12 lasten liikennepuiston luota, ja kierros kestää noin tunnin. Puistokävely on maksuton ja sopii kaikenikäisille.

16.6.2018 Pyöräretki Valkealaan Somuranmäelle lauantaina 16.6.

Kokoontuminen Valkealan Kirkonkylän Nuorisoseurantalolla (Kalevantie 8) kello 9.30. Ajomatka kohteelle on noin 3,5 km. Ylle sään mukainen vaatetus ja vedenpitävät jalkineet. Retki kestää vähintään kaksi tuntia ja voi sisältää poikkeamisia muillakin kohteilla matkan varrella, jos osallistujat niin haluavat, joten eväitäkin voi varata mukaan. Oppaana Juka Airola

17.6.2018 Luonnonkukkien päivä

Pohjois-Kymen Luonto ry:n Luonnonkukkien päivän retki suuntautuu tänä vuonna Koskivuoren lehtoon ja vieressä olevalle täyttömaa-alueelle Kuusankoskelle. Retkeläiset lähtevät Jukka Airolan opastuksella ravintola Koskelan parkkipaikalta kello 9. Retkellä tunnistetaan kasveja ja havainnoidaan kesäistä luontoa muutenkin. Retki kestää niin kauan kuin retkeilijöillä riittää innostusta, mukaan voi varata eväitä.


Heinäkuu

1.7.2018 Hietaneilikkaretki

Pohjois-Kymen Luonto järjestää retken harvinaisen hietaneilikan kasvupaikalle Mielakkaan. Oppaana toimii Jukka Pehkonen. Retkelle lähdetään Riihitien päästä kello 12. Säävaraus!


Elokuu

11.8.2018 Metsäretki Kuusankoskelle

Järjestämme pyöräretken Kuusankoskelle Kymijokivarren suojelualueille. Lähtö polkupyörillä Tekniikka- ja ympäristötalolta kello 9.30, matkaa ensimmäiselle kohteelle on pari kilometriä. Kohteet ovat joenrantametsiä, joissa on lehtomaisia osia. Rinne on paikoin jyrkkä ja vaikeakulkuinen.

Ylle säänmukainen vaatetus ja saappaat. Eväitä ja juomista kannattaa ottaa reilusti mukaan, sillä retki kestää useamman tunnin. Retkioppaana toimii Jukka Airola.

Retki on ilmainen.

12.8.2018 Ketotalkoot Suutarinpellolla

Pohjois-Kymen Luonto järjestää perinteiset ketotalkoot Pikku-Palomäen kuntoradan vieressä sijaitsevalla Suutarinpellolla. Talkoilijat kokoontuvat kello 10 Sammonkadun päässä. Mukaan voi ottaa omia työvälineitä ja -käsineitä, järjestäjä tarjoaa talkookahvit.

25.8.2018 Metsäretki Iittiin

Järjestämme pyöräretken Iittiin Hiirettelänvuorelle. Lähtö polkupyörillä Iitin kirkolta kello 9.30, matkaa ensimmäiselle kohteelle on noin 3 km. Hiirettelänvuori on kallioinen metsäalue Kirkkojärven rannalla. Mahdollista on myös käydä parilla lisäkohteella, jos retkeläisillä riittää intoa.

Ylle säänmukainen vaatetus. Eväitä ja juomista kannattaa ottaa reilusti mukaan, sillä retki kestää useamman tunnin. Retkioppaana toimii Jukka Airola.

Retki on ilmainen.


26.8.2018 Kaaliojan ketotalkoot

Pohjois-Kymen Luonto ry järjestää perinteiset ketotalkoot Kaaliojan perinnemaisemassa. Talkoilijat kokoontuvat Kausalan torilla kello 10, mistä jatketaan kedolle. Mukaan voi ottaa omia työvälineitä ja -käsineitä, järjestäjä tarjoaa talkookahvit.

Lisätietoja antaa talkoopäällikkö Matti, puh. 050 438 1488


Syyskuu


9.9.2018 Metsäretki Elimäelle

Järjestämme pyöräretken Elimäellä kahteen Rahikkalan ja Villikkalan kylien rajamailla sijaitsevaan melko luonnontilaiseen metsään, joista toinen on kuusivaltainen, toinen lehtipuuvaltainen. Lähtö Elimäen kirkonkylältä kirjaston edestä polkupyörillä kello 9.30. Matkaa kohteille on noin 6 km.

Ylle säänmukainen vaatetus ja tukevat jalkineet. Maasto ei ole kovin märkää, joten saappaita ei välttämättä tarvita, ellei sada. Eväitä ja juomista kannattaa ottaa mukaan, sillä retki kestää useamman tunnin. Oppaana on Jukka Airola.

Retki on ilmainen.