Sijainti: Pääsivu / Tiedotus / Degrowth-seminaari 3.5.2011

Degrowth-seminaari 3.5.2011

Valtakunnallisen Nuukuusviikon tapahtuma Kouvolassa

Suomen luonnonsuojeluliiton Kouvolan paikallisyhdistys Pohjois-Kymen Luonto ry järjestää Nuukuusviikolla (vk 18) tiistaina 3.5.2011 klo 18-20 Kouvolan pääkirjaston auditoriossa (Salpausselänkatu 33) seminaarin aiheesta degrowth eli kohtuutalous.
 

Leo Stranius, Luonto-Liiton pääsihteeri:
“Ikuinen talouskasvu vai degrowth-talous?”
 
Michael Lettenmeier, ekotehokkuuskonsultti, toimistusjohtaja, D-mat Oy:
“Enemmän ekotehokkuutta, vähemmän materiaalia vai luopuminen talouskasvusta? – Miten tuotanto ja kulutus kestävälle pohjalle?”
 
Paneelikeskustelussa ovat mukana myös Jyrki Hyttinen, yrittäjä, Kouvolan kaupunginvaltuutettu ja Pentti Tiusanen, erikoislääkäri, Kotkan kaupunginvaltuutettu. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Riku Rinnekangas, Pohjois-Kymen Luonto ry.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
 
Tervetuloa!

 

Degrowth esittää vaihtoehdon jatkuvalle talouskasvulle sekä sen ei-toivotuille seurauksille. Vähentämällä tuotantoa ja kulutusta parannetaan elämänlaatua sekä vältetään nykymenolla edessä häämöttävä ekologinen ja sosiaalinen kriisi.

Michael Lettenmeier (MMM, ympäristönsuojelutiede) on D-mat oy:n toimitusjohtaja ja Suomen johtavia materiaalitehokkuuden, ekotehokkuuden ja dematerialisaation asiantuntijoita. Hän on työskennellyt konsulttina, kouluttajana ja tutkijana mm. seuraavien aihepiirien parissa Saksassa ja Suomessa: kestävä kulutus ja tuotanto, materiaalijalanjäljen mittaaminen ja seuranta, ekotehokkuus, ekologinen selkäreppu ja MIPS, kestävä kehitys yrityksissä, kotitalouksissa, yhdyskunnissa ja liikenteessä. Michael on tehnyt ja ohjannut kestävän kehityksen arviointeja ja MIPS-laskelmia lukuisille yrityksille, ohjannut kymmenien korkeakouluopiskelijoiden opinnäytetöitä sekä tuottanut ja toimittanut useita julkaisuja kestävästä kehityksestä ja ekotehokkuudesta. 

Leo Stranius, HM, toimii Luonto-Liiton pääsihteerinä ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin puheenjohtajana sekä tutkii yhteiskunnallisia liikkeitä Tampereen yliopistossa. 

Linkkejä:

www.degrowth.fi