Sijainti: Pääsivu

Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piiri ry

Yhdistys edistää paikallista luonnon- ja ympäristönsuojelua yhdessä yhdistystensä kanssa järjestämällä talkoita, antamalla suosituksia maankäytöstä ja valvomalla kaavoitusta.

Metsäpuro

Tule mukaan toimintaan!

Luonnonsuojeluliiton toimintaan pääset vaikuttamaan paikallistasolla liittymällä jäseneksi. Luonnonsuojeluliiton jäsenenä olet myös automaattisesti asuinpaikkakunnallasi toimivan luonnonsuojeluyhdistyksen jäsen. Lue lisää jäsenyydestä.

Kaikki toiminnastamme kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan retkille, talkoisiin ja tapahtumiin sekä ideoimaan ja järjestämään itselleen mieluista toimintaa. Vapaaehtoistyöpanoksesi on meille tärkeä!

Myös paikallisyhdistyksen vapaaehtoisena on lukuisia tapoja toimia ja auttaa omaa lähiluontoa:

  • Pidätkö tekstien kirjoittamisesta?
  • Oletko hyvä organisoimaan?
  • Haluaisitko keittää kahvit talkooporukalle?
  • Haluatko seurata kaavoitusta?
  • Olisiko sinulla intoa vetää luontoretki?
  • Osaatko päivittää verkkosivuja?
  • Haluatko suojella soita ja metsiä?
     

Vapaaehtoistyöstä saat arvokasta kokemusta, opit uusia taitoja ja tapaat mielenkiintoisia ihmisiä. Samalla toimit puhtaamman ympäristön puolesta ja varmistat, että tulevat sukupolvetkin saavat nauttia luonnon terveyttä ja hyvinvointia edistävistä vaikutuksista.


Suomen luonnonsuojeluliiton
Kymenlaakson piiri ry 

Varuskuntakatu 8
45100 Kouvola
kymenlaakso@sll.fi

Toiminnanjohtaja
Riku Rinnekangas
puh. 045 104 9388

 

facebook  

 

 
Ajankohtaista
Hyvän sään aikana -kirjaesittely

Paikka: Kouvolan pääkirjaston auditorio
Aika: 20.3.2018 kello 18 - 20

Palkitun Hyvän sään aikana -tietokirjan taustaryhmästä Silja Annila ja Jannika Melkko saapuvat vieraaksemme esittelemään teostaan Kouvolan pääkirjaston auditorioon. Tilaisuus on avoin ja ilmainen, ja se järjestetään yhteistyössä Kohtuus Kymenlaaksossa -verkoston kanssa. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet kuuntelemaan ja keskustelemaan!


Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson ja Uudenmaan piirit tiedottavat 8.8.2017

Lentokenttää rakennetaan ilman lupia ja kaavaa Pyhtäällä

Luonnonsuojelijat arvostelevat Pyhtään lentokenttää, jota rakennetaan jo Hevossuolle ilman yhtään lupaa tai kaavaa. Hankkeen ympäristöluvan lausuntoaika loppui perjantaina. Kentän sijoituspaikkaa ei ole ratkaistu myöskään yhdessäkään kaavassa vaikka lentotoiminta tuo haittoja laajoille alueille. Lue lisää... 

 

Luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piirin ympäristöpalkinto Risto Hamarille

Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piirin tämän vuoden ympäristöpalkinnon saa kotkalais-voikkaalainen Risto Hamari.

Filosofian lisensiaatti, biologi Hamari on arvostettu luonto- ja ympäristöalan vaikuttaja. Hän on toiminut kymenlaaksolaisen luonnon hyväksi jo seitsemällä vuosikymmenellä. Lue lisää...

 

Suomi100 Luontohelmi: Kajasuon retki

Luontohelmiretki Kajasuolle Haminan ja Kouvolan rajalle 10.6. Ilmainen kuljetus Kotkan ja Kouvolan linja-auto-asemilta. Lue lisää


Suomi100 Luontohelmi: Halisen romput -metsäretki 

TERVETULOA luontoretkellemme Halisen rompuille Selänpäähän. Retkellämme saamme nähdä, miten viimeisen jääkauden lopulla ja jälkeen maasto on muokkaantunut ainutlaatuiseksi koko maailmassa. Saat tietoa suppien, paikallisella murteella ”romppujen” sekä harjujen synnystä, alueen tyypillisestä kasvillisuudesta ja eläimistöstä. Ennen kaikkea voit nauttia metsäkävelyn mieltä rauhoittavasta vaikutuksesta. Lue lisää


Metsäbiotalous pilaa luonnon monimuotoisuuden, ilmaston ja vedet

Suomi on tekemässä biotalouden nimissä ennennäkemättömän muutoksen metsissään. Avohakkuut lisääntyvät päivä päivältä, eikä nyt kaadettava vanha metsä palaa enää takaisin. Lue lisää

 

Pyhtään lentopaikan vaikutukset on selvitettävä kattavasti

Pyhtään kirkonkylän läheisyyteen suunnitellaan lentopaikkaa. Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson ja Uudenmaan piirien mielestä hankkeen vaikutukset tulee selvittää, ja siitä pitää kuulla kansalaisia. Lue lisää

 

Luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piiri vahvasti taustalla UPM:n suojelupäätöksessä

UPM suojeli maillaan Kouvolan Halla-Sippolassa metsää ja suota noin 49 hehtaaria. Suojelu sai lainvoiman 7.2.2017.

Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piiri vaikutti keskeisesti suojelun toteutumiseen. Lue lisää

 

Kymenlaakson luonto 2016 -lehti on ilmestynyt!
Lehden pääteemana on Salpausselät. Artikkelit käsittelevät alueen erityislaatuista geologiaa, kiinnostavaa kasvistoa sekä kiehtovaa lintu- ja hyönteislajistoa. 

Hae omaksesi kompakti tietopaketti lähialueesi luonnosta Luontopuodistamme! 

Lue digiversio tästä:

Kymenlaaksonluonto2016

 

Kaakkois-Suomen metsien suojeluun saadaan rahaa odotettua enemmän

Kannanotto 24.11.2016: Kymenlaakson jäljellä olevat arvokkaat suot suojeltava

Kymenlaaksosta Suomi 100 luontohelmi-listalle pääsivät Selänpään romput Valkealassa sekä Kouvolan ja Haminan rajalla sijaitseva Kajasuo. 

Pönttömestari Urpo Koponen ja Kymenlaakson luonnonsuojelupiiri järjestivät Haminan Googlen väelle linnunpönttöjen ripustusretken aurinkoisena lokakuun päivänä.