Sijainti: Pääsivu

Saarijärven seudun luonnonystävät ry

 

RS2540_SLL_Saarijärven seutu.png

Saarijärven seudun luonnonystävät ry on perustettu 1975. Yhdistyksen tehtävä on puolustaa seutukunnan luontoa ja lisätä ihmisten tietämystä luonnosta ja luonnon arvoista. Yhdistys toimii monella tavalla: järjestää luontoretkiä, tiedotustilaisuuksia, ottaa kantaa kaavoitukseen ja ylläpitää perennamaata yhdessä museon kanssa.

Saarijärven luonnon tila on kohtalaisen hyvässä kunnossa. Huolta ovat aiheuttaneet muutamat maankäyttömuodot. Alueen harjumuodostelmat ovat kovan rasituksen alla. Hiekanotto vaarantaa kansallisesti merkittävän harjun olemassa olon. Yhdistys on ollut mukana vastustamassa liiallista maa-aineslupien myöntämistä. Alueen harjuja pitää säästää tuleville polville.

Viimeksi yhdistys on ottanut kantaa keskustan alueen asemakaavoitukseen ja turvetuotannon lisäämiseen Saarijärven seudulla. Kaavoitus on tärkeä toimenpide jolla on pitkäaikaisia vaikutuksia ympäristöömme. Keskustan alueet pitää säilyttää viihtyisänä vaikka täydennys rakentamista pitääkin jatkaa. Saarijärven seutu tunnetaan ympäri maata järvimaisemistaan ja puhtaista vesistään. Kaikilta osiltaan vetemme eivät ole turvassa, eivätkä puhtaita. Ravinnekuormitus on liian suurta koko Saarijärvenreitin alueen vesissä, lukuun ottamatta Pyhäjärveä. Turvetuotanto, maa- ja metsätalous kuormittavat vesistöjämme liikaa.

Luonnon ystävien perustoimintaa ovat myös luontoretket. Retkillä opettelemme tuntemaan luontoa paremmin. Sitä kautta osaamme myös arvostaa luontoa paremmin. Yhdistys järjestää retkiä sienimetsää, katselemaan lintuja ja mielenkiintoisia seutukunnan luontokohteita ja vähän kauemmaksikin.


      perennamaa06                    

Perennamaa esittelee seutukunnan perinnekasveja ja toimii samalla geenipankkina. Geenipankin tehtävä on säilyttää maatiaislajikkeita. Perennamaa on perustettu 1995 ja paikkakuntalaiset ovat lahjoittaneet siihen yli 40 erilaista kasvia.

Toimintaa yhdistyksessä on kaikenikäisille. Nuorten ryhmä on tutustunut kasvisruokiin ja järjestänyt vastuullisen kuluttamisen kampanjoita. Vastuullisella kuluttamisella voit vaikuttaa luonnonvarojen riittävyyteen, ilmastonmuutokseen ja tasaisempaan kehitykseen koko maailmassa. Think global, act local!

 

Luonto ei osaa puolustaa itseään meidän loppumattomia tarpeitamme vastaan. Luonto tarvitsee puolestapuhujansa.

 

Laskuri on toiminut 1.2.08 alkaen
Ilmainen www-laskuri

« helmikuu 2024 »
helmikuu
matiketopelasu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
SLL Map