Sijainti: Pääsivu / Tapahtumat / Retki Iso-Paloselle

Retki Iso-Paloselle

Elokuun viimeisenä lauantaina 25.8. juhlitaan jälleen Suomen luonnon päivää. Kuhmossa on jo useana vuonna järjestetty opastettu retki, jonne on myös bussikuljetus. Tänä vuonna retki suuntautuu Iso-Palosen-Maariansärkkien luonnonsuojelualueelle. Retken järjestelyistä vastaavat Metsähallituksen Luontopalvelut, Kuhmon Hanka-Martat ja Lentua-Seura.
Milloin 25.08.2018
alkaa 09:00 loppuu 15:00
Missä Kuhmo
Järjestäjä Metsähallituksen Luontopalvelut, Kuhmon Hanka-Martat ja Lentua-Seura
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Iso-Palosen ja Maariansärkkien luonnonsuojelualueen maisemaa luonnehtii valoisien mäntymetsien, soiden ja vesistöjen pienipiirteinen vaihtelu. Alue kuuluu viiden erillisen luonnonsuojelualueen muodostamaan Ystävyyden puistoon. Särkkien sylistä on metsäpeura löytänyt suojaisan ruokamaan ja vasontapaikan. Samoista ympäristöistä voi retkeilijäkin löytää paikan, missä voi hetkeksi irrottautua arkirytmistä, antaa ajatusten levätä ja nauttia luonnon antimista.

Suomen luonnonpäivän retkelle la 25.8. järjestetään yhteiskuljetus Kuhmon linja-autoasemalta klo 9.00. Kävely aloitetaan Valkeiskankaan pysäköintialueelta. Reitti kulkee Pikku Palosen ympäri noin viiden kilometrin matkan. Retkeläisillä on mahdollisuus käydä itsenäisesti myös Saunaniemen laavulla tai kävellä muuten Papinsalmen ympäristössä. Kuhmon Hanka-Martat tarjoavat kahvit ja kahvileivän Papinsalmen tulentekopaikalla.

Retken hinta on 10 euroa, joka peritään käteismaksuna bussissa. Alle 10-vuotiaat pääsevät mukaan ilmaiseksi. Polut ovat melko helppokulkuisia. Mukaan kannattaa ottaa maastoon sopiva varustus sekä juotavaa ja omat eväät. Takaisin Kuhmoon palataan noin klo 15.

Yhteiskuljetukseen lähtevien ilmoittautumiset otetaan vastaan Kuhmon luontokeskus Petolassa, puhelin 040 825 6060 tai sähköpostitse petola@metsa.fi. Ilmoittautumiset pyydetään viimeistään edellisenä päivänä. Retkelle voi tulla myös omin kyydein.

Suomen luonnon päivän tarkoituksena on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Retkiä ja tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea. Päivän tapahtumia voi hakea kartalta: https://www.suomenluonnonpaiva.fi/haetapahtumia/ Suomen luonnon päivää koordinoi Metsähallituksen Luontopalvelut.