Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Sijainti: Pääsivu

Heinäveden luonnonystävät

Heinäveden luonnonystävät järjestää retkiä, talkoita, yleisötilaisuuksia ja monenlaista toimintaa erityisesti Vihtarin kylällä sijaitsevalla luonnonsuojelun ja maisemanhoidon mallitilalla. Tila on Suomen luonnonsuojeluliiton ja sitä hallinnoi Ilmari Räsäsen Säätiö ja käytännön toimintaa tilalla organisoi Pirteä Pässi (www.pirteapassi.fi) yhdessä paikallisen luonnonsuojeluyhdistyksemme kanssa.

Suojelualueen puut kurkottavat taivaaseen, eli jopa 40 metrin korkeuteen.

Heinäveden luonnonystävät on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallinen luonnonsuojeluyhdistys. 

Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä luontoharrastusta ja lähiluonnon tuntemusta sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua.

Järjestämme mm. kaikille avoimia luontoretkiä, tapahtumia ja yleisötilaisuuksia. Toiminnassamme tärkeässä osassa on Heinäveden Vihtarissa sijaitsevan 206 hehtaarin luonnonsuojelualueen ja sen keskellä sijaitsevan tilan hoito luonnonsuojelun ja maisemanhoidon mallitilana. Yhdistys tekee paljon yhteistyötä Pirteä Pässi Oy:n kanssa (www.pirteapassi.fi). Pirteä Pässi järjestää käytännön toimintaa Mattilan tilalla, joka siis on Suomen luonnonsuojeluliiton ja Ilmari Räsäsen Säätiön maatila Vihtarissa. Vihtari tilalla pääset mukaan luonnonsuojelun käytännön työhön tai voit vain nauttia maisema-alueen ja ympäröivän luonnonsuojelualueen hienosta luonnosta tai lampaiden rapsuttelusta lammaspaimenviikoilla. Lampaat ja lammaspaimenviikot ovat kesästä 2017 alkaen osa alueen maiseman ja perinnebiotooppien hoitoa.  

Nautitaan luonnosta! Ja yhdessä voimme myös paremmin vaikuttaa asioihin luonnon puolesta! Tervetuloa mukaan toimintaan!

Ota yhteyttä: 

Puheenjohtaja Risto Sulkava, ristosulkava3 (at ) gmail.com (0405456472),

Sihteeri Jukka Leppänen, leppajukka (at ) gmail.com (0505932263)

Katso myös: www.pirteapassi.fi 

Liity jäseneksi!

Liittyessäsi Heinäveden luonnonystävien jäseneksi, liityt samalla myös Suomen luonnonsuojeluliittoon ja saat Luonnonsuojelija-jäsenlehden neljä kertaa vuodessa.

Jäseneksi voit liittyä kätevästi verkossa.